Projecten

 

Ons recept om te winnen
 

Wij vormen een wit-rood-witte draad door de volledige schoolcarrière van de jongeren die wij helpen. In het opleidingsprogramma van de Ajax Foundation gebruiken we Ajax als krachtige metafoor. We laten jongeren aan de hand van de kernwaarden ervaren hoe wij met elkaar om gaan en waarom we zo succesvol zijn. We laten ze kennis maken met ons 'Recept om te winnen' .  

Als ze begrijpen hoe het recept om te winnen bij Ajax werkt, kunnen ze dat vertalen naar hun eigen situatie en kunnen ze hun eigen recept maken.

Life Skills & Clinics

 

Life Skills & Clinics is bestemd voor leerlingen van de basisschool. Basisscholen krijgen een unieke Ajax-dag aangeboden. Voor groep 5 t/m 8 is een programma ontwikkeld vanuit de filosofie van Ajax dat aansluit op het curriculum van de basisschool. De leerlingen volgen tijdens schooltijd lessen over gezonde voeding, omgaan met geld en mediawijsheid. In het lesprogramma worden Ajax-spelers ingezet als voorbeeld. Ook krijgen ze een voetbalclinic aangeboden, waar de normen en waarden van Ajax, zoals respect, discipline, plezier en samenwerken hoog in het vaandel staan.  

Fair Play Workshop

 

De Ajax Fair Play workshop is bestemd voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. In het lesprogramma wordt via de kernwaarden van Ajax verbinding gemaakt met maatschappelijke thema’s als groepsdruk, discriminatie, diversiteit en burgerschap. Tijdens de workshop gaan we met de jongeren in gesprek en wordt via de Ajax-kernwaarden verbinding gemaakt met maatschappelijke thema’s als vooroordelen, discriminatie, diversiteit en burgerschap. Op school volgt nog een zes weeks lesprogramma.  

S'Cool

 

Het project S’Cool is een competitief scholenprogramma voor het voortgezet onderwijs. Leerlingen gaan aan de slag met het bepalen van hun eigen normen en waarden en die van de school. We dagen ze uit om aan de slag te gaan een activatie te bedenken waarmee zij de normen en waarden van hun eigen school gaan uitdragen aan alle leerlingen van de school. Tijdens een finaleronde presenteren zij hun ideeen aan een jury bestaande uit maatschappelijk partner ABN AMRO, VriendenLoterij, Gemeente Amsterdam, Ajax Foundation en Ajax.  

Ajax Challenge

 

De Challenge is een achtweeks les- en beweegprogramma gebaseerd op de kernwaarden van Ajax. Leerlingen van het mbo worden tijdens het programma geïnspireerd het maximale uit zichzelf te halen en hun talent te ontwikkelen. Het project faciliteert in de ketenaanpak (van school naar werk) met als doel het gedrag en het toekomstperspectief van jongeren te beïnvloeden. Hierbij worden de jongeren bewust gemaakt van hun ambities en het belang om hun school af te maken.  

Stichting Ajax Foundation
Johan Cruijff Boulevard 29
1101 AX Amsterdam 
foundation@ajax.nl
T: 088-183 1900 (Ajax Fancare)  

ABN AMRO: NL98ABNA0511511515
KvK: 34386227
BTW: 8221.96.426

© Copyright AFC Ajax NV - Officiële website van AFC Ajax

Social